ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστημονικό κέντρο χειρουργικής του άκρου ποδός η Θεσσαλονίκη

Επιστημονικό κέντρο της περιοχής στον τομέα της χειρουργικής του άκρου ποδός γίνεται η Θεσσαλονίκη χάρη στη διοργάνωση του «1ου Βαλκανικού Ορθοπαιδικού Συνεδρίου Ποδιού», που πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης του ως διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου.

Επιστημονικό κέντρο χειρουργικής του άκρου ποδός η Θεσσαλονίκη

Περίπου 100 ορθοπαιδικοί χειρουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μετέχουν στο συνέδριο, συζητούν τις τεχνικές της αντιμετώπισης προβλημάτων του άκρου ποδός και ανταλλάσσουν γνώσεις και πληροφορίες.

Το συνέδριο οργανώνουν από κοινού η Ορθοπαιδική και Τραυματιολογική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και η αντίστοιχη της Βουλγαρίας, με στόχο να παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες τεχνικές στη θεραπεία παθήσεων και τραυμάτων του άκρου ποδός.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Βαλκανικού Συνεδρίου και συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού, ορθοπαιδικός χειρουργός, Δημήτριος Χατζηεμμανουήλ, το συνέδριο είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου με 28 προσκεκλημένους ομιλητές από τη Μ. Βρετανία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Βέλγιο και τη Σλοβενία και απευθύνεται σε ορθοπαιδικούς-μέλη των επιστημονικών εταιριών χωρών της Βαλκανικής.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είπε ότι με αυτό το συνέδριο η Θεσσαλονίκη γίνεται το επιστημονικό κέντρο αυτού του καινούργιου γνωστικού αντικειμένου της χειρουργικής του άκρου ποδός, που είναι μια τελευταία υποειδικότητα των τελευταίων δεκαετιών.

«Παλαιότερα, οι ορθοπαιδικοί ασχολούνταν με το γόνατο, με το ισχίο και οι τελευταίες δεκαετίες είναι που έχει αναπτυχθεί η υποειδικότητα του άκρου ποδός. Είναι πολύ σημαντικό το ότι αυτό γίνεται στο Διαβαλκανικό. Η Θεσσαλονίκη γίνεται το επιστημονικό κέντρο της περιοχής για άλλη μια φορά», ανέφερε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)