ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινό πλαίσιο υγειονομικής κάλυψης Ελλάδας Τουρκίας - Συνάντηση Γ. Πατούλη, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας BayrimIlhan, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία.

Κοινό πλαίσιο υγειονομικής κάλυψης Ελλάδας Τουρκίας - Συνάντηση Γ. Πατούλη, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας

Ο κ. Πατούλης τόνισε στην ανάγκη, να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο, για την υγειονομική κάλυψη των ασθενών, με τη δημιουργία της Κάρτας Υγείας, η οποία θα προβλέπει ένα βασικό επίπεδο παροχών.

Παράλληλα έγινε συζήτηση για τις νέες υγειονομικές ανάγκες και στις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα συστήματα υγείας. Ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος και τα ζητήματα της ιατρικής εκπαίδευσης.

«Τα υγειονομικά προβλήματα δεν γνωρίζουν σύνορα και το αίτημα για τη παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς είναι κοινό. Θα συνεχίσουμε τις επαφές και τη συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους των άλλων χωρών για να προσδιορίσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ