ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καφές για φροντιστές: Ελάτε να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων που φροντίζουν, θα έχουν οι φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου κατά την καθιερωμένη πλέον συνάντηση για “καφέ”.

Καφές για φροντιστές: Ελάτε να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας

Η ενημέρωση θα γίνει από την έμπειρη εργοθεραπεύτρια Ράνια Γιαννακοπούλου, στο πλαίσιο του καινοτόμου Προγράμματος «καφές για φροντιστές».

Στη συνέχεια και αυτήν την Τετάρτη οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ή απλώς να διασκεδάσουν με latin χορούς από την εξειδικευμένη καθηγήτρια χορού Μαρία Βαλσαμάκη ενώ θα ακολουθήσει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα, «καφές για φροντιστές», πραγματοποιείται ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια ανάσα ψυχαγωγίας στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν, να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ασθενείς που φροντίζουν, καθώς εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος και Επ. Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer, κ. Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, είναι η καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Σωματείου, κυρία Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου της Αθήνας υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές, σε 35 οικογένειες ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη (μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι που φροντίζουν ανήλικα εγγόνια και ηλικιωμένους με άνοια).

Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες ενημέρωσης της κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων μέσω ομιλιών, έντυπου υλικού και προωθητικών ενεργειών.

Διαβάστε ακόμη:

Νέστωρ: Μιλάμε για άνοια, Αλτσχάιμερ και κατάθλιψη στους ηλικιωμένους του Πειραιά

Άνοια: Το τεστ των 6 ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε στη γιαγιά σας

Αλτσχάιμερ & προβλήματα συμπεριφοράς: Γιατί ο συγγενής μου συμπεριφέρεται «παράλογα»;