ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΕΕΣ συναντά τον παγκοσμίου φήμης γιατρό και φιλάνθρωπο Αυξέντιο Καλαγκό

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αυξέντιος Καλαγκός, ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους», 1998) και του ομώνυμου Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002), καθηγητής επίσης στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης, επισκέφθηκε, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Ο ΕΕΣ συναντά τον παγκοσμίου φήμης γιατρό και φιλάνθρωπο Αυξέντιο Καλαγκό

Στον κ. Καλαγκό - ο οποίος προηγουμένως έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικότατου φιλανθρωπικού του έργου- έχουν αποδοθεί χαρακτηρισµοί, όπως «ιεραπόστολος της Ιατρικής» και «Φύλακας-άγγελος» των άρρωστων και άπορων παιδιών του πλανήτη.

Ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι ο διάσημος παιδοκαρδιοχειρουργός έχει έως σήμερα χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες των οποίων ο πληθυσμός πλήττεται από τη -φτώχεια: Ερυθραία, Λίβανος, Σερβία, Ινδία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιος, Γεωργία, Μοζαµβίκη, Μαδαγασκάρη, Κιργιστάν κλπ.

Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, συζητήθηκε η προοπτική στενής συνεργασίας των δύο Οργανισμών, και ειδικότερα η δυνατότητα του Ιδρύματος "Καλαγκός" να προσφέρει εθελοντική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Ε.Ε.Σ., σε οποιοδήποτε επίπεδο φροντίδας κι αν χρειαστεί (λ.χ. καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε άπορα, ανασφάλιστα παιδιά).

Η συνολική δράση και παρέμβαση τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του διαπρεπούς καρδιοχειρουργού διέπονται, άλλωστε, από κοινές αξίες, που αφορούν την απόλυτη προσήλωση στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.