ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΑΥ από υγειονομικούς και ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΑΥ πραγματοποίησε την Τετάρτη η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών μαζί με υγειονομικούς που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΤΣΑΥ από υγειονομικούς και ΠΑΜΕ

Mέτρα που όπως αναφέρουν οι υγειονομικοί, αποτελούν πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τους επιστήμονες υγείας, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους και έρχονται να προστεθούν στους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον μονιμοποιούνται.

Οι υγειονομικοί, καλούν όλους τους επιστήμονες υγείας, όλες τις λαϊκές οικογένειες να μη ξεγελαστούν από τα κυβερνητικά ψέματα για δήθεν «σωτηρία του Ασφαλιστικού και κοινωνική δικαιοσύνη». Και συνεχίζουν:

Είναι φανερό ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος να απαλλαγούν απ’ την ευθύνη και τη δαπάνη για την κοινωνική ασφάλιση, να μεταφερθεί στις πλάτες του κάθε ασφαλισμένου. Η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη, σε τελευταία ανάλυση, με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους που με τις αναλογιστικές μελέτες, μεταφράζεται σε συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και σε συνεχείς αυξήσεις των εισφορών για να «βγαίνει» το ταμείο.

Ο κλάδος των υγειονομικών απαιτεί:

- Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
- Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, άμεση επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις και αυξήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
- Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων μας.
- Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλιστικό: Γιατροί & επιστημονικοί φορείς αποσύρονται από τον διάλογο - Θέλουμε τα στοιχεία που δίνουν στους δανειστές