ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρωπιστικό υλικό σε πρόσφυγες του Ελαιώνα, από κλιμάκιο του ΕΕΣ

Ανθρωπιστικό υλικό (συγκεκριμένα 500 θερμικές κουβέρτες, 1200 μπουκάλια νερό 500 ml, 500 υπνόσακους) διέθεσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 12μελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των τριών Τομέων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών) σε φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Ανθρωπιστικό υλικό σε πρόσφυγες του Ελαιώνα, από κλιμάκιο του ΕΕΣ

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στην κοινότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Παράλληλα, εκπαιδευμένοι εθελοντές του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στον παιδότοπο του Κέντρου, υλοποιώντας πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών (ομαδικό παιχνίδι, ζωγραφική, κατασκευές, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.).

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη και ώρα 12:00-14:00, από ομάδα εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας με συγκεκριμένες δεξιότητες (ψυχολόγο, θεατρολόγο, εκπαιδευτικό κ.ά).