ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρόνιοι πόνοι χεριών: Θεραπεία με ένζυμα από τον ίδιο τον ασθενή

Λύση στους χρόνιους πόνους από τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες και αρχόμενες αρθρίτιδες δίνει ενέσιμη θεραπεία με ένζυμα τα οποία λαμβάνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενή.

Χρόνιοι πόνοι χεριών: Θεραπεία με ένζυμα από τον ίδιο τον ασθενή

Οι αυτόλογοι παράγοντες, δηλαδή τα ένζυμα, εγχέονται στο σημείο που ο ασθενής νιώθει το μεγαλύτερο πόνο ή και γύρω από αυτό και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους χρόνιους πόνους, σύμφωνα με τον χειρουργό ορθοπαιδικό και πρώην αντιπρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού κ. Ιωάννη Ιγνατιάδη.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας, η οποία δοκιμάστηκε σε ασθενείς, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο των Αμερικανικών Εταιρειών Χειρουργικής Χεριού, Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων 13-19 Ιανουαρίου στην Αριζόνα.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται σε 1-3 συνεδρίες για περίπου 20-25 λεπτά η κάθε συνεδρία.

Στο αμερικανικό συνέδριο παρουσιάστηκαν επίσης και στοιχεία από την εφαρμογή των τοπικών ενέσεων με το αυτόλογο ενζυμα στις αρχόμενες αρθρίτιδες μικρών αρθρώσεων όπως είναι του αντίχειρα όπου, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα της χρήσης αυτής ήταν εξαιρετικά.

Όπως εξηγεί ο κ. Ιγνατιάδης, η θεραπεία με το αυτόλογο ένζυμα, είναι απλή και γρήγορη γι' αυτό μπορεί να γίνει και σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο, από εξειδικευμένο προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:

Πότε ο πόνος στο χέρι είναι τενοντίτιδα

Η κακή ποιότητα ύπνου οδηγεί στο χρόνιο πόνο