ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Καλαμάτα το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της Ελλάδας με σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση

Στο μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετείχε η Kraft Paints, η ελληνική εταιρεία στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων, εφαρμόζοντας το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA με τη χρήση προηγμένων υλικών, που μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%.

Στην Καλαμάτα το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της Ελλάδας με σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση

Το Γ.Ν. Καλαμάτας αποτελεί το πρώτο «Πράσινο» Νοσοκομείο της Ελλάδας, προχωρώντας σε εκτενείς δράσεις και παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήθηκε το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA, το ελληνικό σύστημα με 92 πιστοποιημένους συνδυασμούς από μονωτικά υλικά, βασικά υλικά αντιρρηγματικής προστασίας και τελικά επιχρίσματα, ειδικά μελετημένων για αντοχή στην UV ακτινοβολία.

Παράλληλα, στην εξωτερική τοιχοποιία του νοσοκομείου εφαρμόστηκε Πιστοποιημένη Ψυχρή Βαφή ΒΙΟCLIMA με το ενεργειακό, θερμοκεραμικό χρώμα CLIMACool Coat. Χάρη στην υψηλή ανακλαστικότητά του στην ηλιακή ακτινοβολία (90% σύμφωνα με μετρήσεις από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), θα συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας των εξωτερικών επιφανειών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη θερμική άνεση στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα το CLIMACool Coat, χάρη στην υψηλή υδρατμοδιαπερατότητα και αδιαβροχοποίηση που προσφέρει, προστατεύει αποτελεσματικά τις εξωτερικές επιφάνειες από την υγρασία.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Εκποιήθηκε στον βωμό του κρατισμού αναφέρουν οι Μάνατζερς Υπηρεσιών Υγείας

Το νοσοκομείο Καλαμάτας το πρώτο πράσινο νοσηλευτήριο της χώρας