ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητή Υγειονομική Μονάδα στο λιμάνι του Πειραιά από τον ΕΕΣ

Κινητή Υγειονομική Μονάδα στο λιμάνι του Πειραιά από τον ΕΕΣ

Κινητή Υγειονομική Μονάδα, στελεχωμένη με ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές των Τομέων Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., προκειμένου να προσφέρει τις απαραίτητες ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες, απέστειλε χθες Τετάρτη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο, στις δημιουργηθείσες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είναι καθηλωμένοι στον λιμένα Πειραιώς.

Ήδη μέσω της μονάδας αυτής εξυπηρετήθηκε μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών με τη διάθεση φαρμακευτικού υλικού και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Εν τω μεταξύ, έκκληση για δωρεά παιδικών καροτσιών και συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες, απευθύνει το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Τα παιδικά καροτσάκια είναι απολύτως απαραίτητα για να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών των προσφύγων, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ουδέτερη ζώνη των ελληνοσκοπιανών συνόρων στην Ειδομένη, καθώς και στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών.

Όσο για τα είδη πρώτης ανάγκης, γίνεται έκκληση να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής και υγειονομικό υλικό, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιείται στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Λιμάνι, επί της οδού Κουντουριώτη 10, στη Θεσσαλονίκη, τις καθημερινές από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη:

SOS από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για τους πρόσφυγες

Στο «ζύγι» των προϋπολογισμών ένδειας για την Υγεία η περίθαλψη των προσφύγων

BEST OF NETWORK