ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκρηξη της Ένωσης Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας για μέθοδο διόρθωσης της μυωπίας με σταγόνες

Τις δηλώσεις των συναδέλφων οφθαλμιάτρων, αναφορικά με πειραματική μέθοδο με σταγόνες η οποία διορθώνει την μυωπία, στηλιτεύει η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.

Έκρηξη της Ένωσης Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας για μέθοδο διόρθωσης της μυωπίας με σταγόνες

Ειδικότρα, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις επιφανών συναδέλφων οφθαλμιάτρων για την δήθεν διόρθωση της μυωπίας με σταγόνες και με γνώμονα πάντα την σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των ασθενών η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας αναφέρει τα εξής:

«Η μέθοδος αυτή είναι πειραματική και δεν έχει πάρει έγκριση από κανένα Οργανισμό για χρήση διόρθωσης της μυωπίας. Δεν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες που να υποστηρίζουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της μεθόδου αυτής.

Ο μόνος λόγος αναφοράς και παρουσίασης αυτής της μεθόδου στα ΜΜΕ σαν «πρωτοποριακή μέθοδος διόρθωσης της μυωπίας με σταγόνες» είναι η συστηματική, ανεύθυνη και παραπλανητική διαφημιστική προβολή κάποιων πελατών.

Λυπούμαστε που κάποιοι συνάδελφοι κατέληξαν στην συστηματική παραπλάνηση του κοινού, Εμείς θα συνεχίσουμε με γνώμονα πάντα τον σεβασμό των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται την όρασή τους μακριά από διαφημιστικές απάτες και πειραματισμούς».

Διαβάστε ακόμη:

Μυωπία θα έχουν οι μισοί κάτοικοι του πλανήτη μέχρι το 2050