ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσφυγες: Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ & ΕΕΣ για δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Δράσεων

Σε σύμφωνο συνεργασίας για τη σύσταση Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ).

Πρόσφυγες: Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ & ΕΕΣ για δημιουργία Γραφείου Συντονισμού Δράσεων

Στόχος της συνεργασίας είναι ο συντονισμός των δράσεων αλληλεγγύης όλων των Δήμων της χώρας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μέσα από την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και του δικτύου του Ε.Ε.Σ.

Τη μορφή της συνεργασίας ανθρωπιστικού χαρακτήρα προσδιόρισαν σε συνάντησή τους σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Αντώνη Αυγερινό.

Βάσει του συμφώνου συνεργασίας προβλέπονται:

- η σύσταση από μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε Γραφείου Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες που σκοπό θα έχει την καταγραφή των αναγκών τους σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα, σε συνεργασία με τους Δήμους στη διοικητική και χωρική εμβέλεια των οποίων λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής, μετεγκατάστασης και επαναχώρησης προσφύγων και μεταναστών.
- η έγκαιρη ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις απαιτούμενες ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας και η προώθηση σε αυτά των ειδών που χρειάζονται
- η ανάπτυξη δράσεων με στόχο τη στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσω των κοινωνικών δομών των Δήμων.

Με την ευκαιρία της σύναψης του συμφώνου συνεργασίας ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Σήμερα προχωρήσαμε σε μία σημαντική σύμπραξη με ισχυρή ανθρωπιστική διάσταση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και με διεθνές κύρος φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλανθρωπικού έργου. Η συμμαχία αυτή γίνεται στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων της Κ.Ε.Δ.Ε για την ανάληψη δράσεων για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Αξιοποιώντας αφενός την άμεση επαφή που έχουμε ως Κ.Ε.Δ.Ε με τους Δήμους όλης της χώρας, αφετέρου την υποδομή και την τεχνογνωσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα μπορούμε οργανωμένα και συντεταγμένα να διασφαλίζουμε την αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή βοήθειας προς πρόσφυγες και μετανάστες σε πρώτη φάση που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής και προαναχώρησης σε διάφορους δήμους ανά την επικράτεια».

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο υγειονομικός σχεδιασμός για τους πρόσφυγες σε όλη την χώρα από το ΕΚΕΠΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ