ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις νέες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κερατσίνι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Τις νέες Kοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχουν δημιουργηθεί από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Κερατσίνι, και καλύπτουν ανάγκες των Δήμων Κερατσινίου Δραπετσώνας και Περάματος, επισκέφθηκε την Δευτέρα το πρωί, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Ιδρύματός της για τη «Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Στις νέες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Κερατσίνι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Την κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχτηκαν εκεί ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, καθώς και οι επικεφαλής των κοινωνικών υπηρεσιών των Δομών, και την ξενάγησαν στους χώρους που διατίθενται για την εξυπηρέτηση των άπορων και άστεγων πολιτών της περιοχής: στο παντοπωλείο, στο ιατρείο, στο φαρμακείο, στο εστιατόριο, στον παιδότοπο, στο γραφείο διαμεσολάβησης και στο κέντρο υποδοχής αστέγων.

Μετά την ξενάγηση η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημότες της περιοχής στην αίθουσα εκδηλώσεων των κοινωνικών δομών και αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία που έχει το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με τον «Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων» στον τομέα της στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη στέγης, σίτισης, φροντίδας, αποδοχής και αγάπης: «Σε μία εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη, χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά στις ρίζες της κοινωνίας μας, αλλά και να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης στο πλευρό των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Αισθάνομαι συγκίνηση που βλέπω τους χώρους των Κοινωνικών Δομών φιλόξενους και έτοιμους να δεχτούν όσους έχουν ανάγκη». Η κυρία Βαρδινογιάννη διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και θα τους στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί, πρόσφερε τρόφιμα για τις ανάγκες των άπορων οικογενειών της περιοχής και χάρισε παιχνίδια στα παιδιά.

Ο κύριος Μαρωνίτης την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της στις νέες Κοινωνικές Δομές της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία της δίνει δύναμη όχι μόνο στους συνανθρώπους μας που πάσχουν, αλλά και σε όλους εκείνους που με τη δράση τους μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στους πάσχοντες: «Είστε φάρος και οδηγός μας σε ό,τι κάνουμε, Πρέσβειρα του Ελληνισμού, της Καλοσύνης και της Οικογένειας!».