ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απονεμήθηκαν τα «Active Greece Awards 2016» - Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ

Άλλη μία δύσκολη χρονιά ήταν το 2015 για την ελληνική οικονομία, με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οι οποίες έχουν καταστεί χρόνιες, να σωρεύονται πλέον στις πλάτες του ελληνικού επιχειρείν.

Απονεμήθηκαν τα «Active Greece Awards 2016» - Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ

Από το 2008 το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 26%, η απασχόληση κατά ένα εκατομμύριο άτομα, ο αριθμός των επιχειρήσεων κατά 128.000, ενώ από το καλοκαίρι του 2015 προστέθηκαν τα capital controls ως ένας νέος απρόβλεπτος, δυσμενέστατος παράγοντας.

Παρόλα αυτά, η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και προσαρμοστικότητα, με αποτέλεσμα το 2015 οι εξαγωγές να κλείσουν με θετικό πρόσημο. Αυτές οι επιχειρήσεις, οι οποίες συνέβαλαν στη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις στον τομέα της εξωστρέφειας, διακρίθηκαν στην εκδήλωση της Active Business Publishing για την απονομή των Active Greece Awards 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, εμπορικών επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Την εκδήλωση άνοιξε ο διοργανωτής των βραβείων, δημοσιογράφος Σπύρος Κτενάς, ενώ χαιρετισμό απηύθηναν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εκ μέρους του «Enterprise Greece» ο διευθυντής Τροφίμων και Ποτών, Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θανάσης Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Ελληνο-ρωσικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Δήμας. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tekmon, Γιώργος Πάνος, παρουσίασε τη νέα βάση δεδομένων της Active Business Publishing, με την επωνυμία Greece’ s List.

ACTIVE34

Μεταξύ των επιχειρήσεων που βραβεύθηκαν ήταν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Εκ μέρους της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της ΒΙΑΝΕΞ, το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια Ποιότητας της εταιρείας, Γεωργία Βέρδη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2015 η ΒΙΑΝΕΞ, έστειλε στο εξωτερικό 29 εκατομμύρια φαρμακευτικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά και αντικαρκινικά φάρμακα. Τα προϊόντα της ΒΙΑΝΕΞ έχουν φτάσει σε 48 χώρες, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί καθώς η εταιρεία έχει πάρει εγκρίσεις για την κυκλοφορία προϊόντων και σε νέες αγορές. Επίσης, είναι προμηθευτής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ACTIVE3

Η ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της ΒΙΑΝΕΞ ήρθε ως συνέπεια και της κρίσης, επισήμανε η κ. Βέρδη, στην προσπάθεια να ισοσταθμιστούν οι απώλειες από τη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς. Πλέον, το 60% της παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ προορίζεται για εξαγωγή, ενώ περίπου οι μισοί από τους 1200 εργαζόμενους ασχολούνται με αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, η διοίκηση επενδύει συνεχώς –και παρά την κρίση- σε εξοπλισμό, νέες τεχνολογίες, ποιότητα, υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ενώ διατήρησε στο ακέραιο ανθρώπινο δυναμικό, πρόσθεσε η κ. Βέρδη. Στόχος για το μέλλον είναι, κατέληξε, η διατήρηση των υπαρχουσών χωρών εξαγωγής και η περαιτέρω επέκταση σε νέες αγορές.

ACTIVE23

Συνολικά, οι εταιρείες οι οποίες βραβεύθηκαν είναι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο, Vioryl, Ελληνικά Πετρέλαια, Unilever – Ελαΐς, Goldair Cargo, ΔΕΠΑ, Costa Navarino, ΟΑΕΠ, Intracom Defence Electronics, Boehringer Ingelheim, Vivartia, Pharmathen, ΒΙΑΝΕΞ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΤΙΤΑΝ, Eurodrip, Καρέλια, Vitex, Nestle Hellas.

Επίσης, διακρίθηκαν οι: Motor Oil, Intralot, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΧΑΛΚΟΡ, Ελληνικά Καλώδια, Πλαστικά Κρήτης, Kleeman, BIC Βιολέξ, Isomat, Uni-pharma, Elpen, ΦΑΓΕ, Κρι-κρι, Folli Folie, Αφοί Χαΐτογλου, ΛΟΥΞ.

Ρεπορτάζ: Διονυσία Προκόπη - Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης