ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λάβετε θέσεις στον αγώνα... ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

Οι δράσεις του ENDOMARCH Greece για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την Ενδομητρίωση ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου στο ΙΑΣΩ.

Λάβετε θέσεις στον αγώνα... ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

Το κίνημα ΕNDOMARCH WORLWIDE, το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και διεξάγεται σε πάνω από 50 χώρες στου κόσμου, έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την άγνωστη χρόνια πάθηση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια γυναίκες.

Το παγκόσμιο αυτό κίνημα έχει αναλάβει να σπάσει τη σιωπή, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη σιωπηλή νόσο της ενδομητρίωσης, που «χτυπά» 1 στις 10 γυναίκες παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων, που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “AWARE” και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK.

Το ENDOMARCH Greece RUN/WALK είναι ένας Αγώνας Δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, στις 3 Απριλίου 2016.

Επίσημοι Χορηγοί του EndoDay RUN/WALK είναι το ΙΑΣΩ, Γενική, Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική και το Nikki Beach, Resort & Spa, στο Πόρτο Χέλι.

Δηλώστε Συμμετοχή στο www.endomarch.gr
Facebook: Endomarch Greece
Instagram: endomarch_greece

Διαβάστε ακόμη:

Ενδομητρίωση: Η τροφή που αυξάνει τον κίνδυνο

Ενδομητρίωση: Πόσο επηρεάζει τη γονιμότητα;