ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν έπασχε από λεπτοσπείρωση η 17χρονη Αφγανή

Δεν έπασχε από λεπτοσπείρωση η 17χρονη Αφγανή η οποία κατέληξε πριν από δύο ημέρες στο Λαϊκό, όπως αναφέρει την Παρασκευή, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν έπασχε από λεπτοσπείρωση η 17χρονη Αφγανή

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φώς σχετικά με το τραγικό περιστατικό της 17χρονης Αφγανής, που κατέληξε στο ΓΝΑ Λαϊκό, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει με βάση τα ακριβή δεδομένα που του δόθηκαν, ότι το ενδεχόμενο λεπτοσπείρωσης, το οποίο αναφέρθηκε από ορισμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποκλείεται με βάση την κλινική εικόνα της ασθενούς και τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση και ανησυχία στην κοινή γνώμη, για τις αιτίες της δραματικής κατάληξης του περιστατικού, για το οποίο εκφράζεται η λύπη και η συμπάθεια του Οργανισμού, στους οικείους.

Από την πλευρά του ωστόσο ο ΙΣΑ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία, προσθέτοντας, ότι ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

SOS από ΙΣΑ για την δημόσια υγεία, με αφορμή τον θάνατο της 17χρονης - Ασφυξία στο ΕΣΥ & για τους πρόσφυγες