ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράδοση ανθρωπιστικού υλικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τελετή παράδοσης του ανθρωπιστικού υλικού, που συλλέχθηκε μέσω της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, χθες Μ. Τετάρτη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Παράδοση ανθρωπιστικού υλικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δηλώνοντας για τη συνεργασία τους ότι "είναι μεγάλη η χαρά μας, γιατί στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πρωτοστατήσει σε μία οργανωμένη συγκέντρωση προϊόντων για τους πρόσφυγες, η δομή που μας υποστηρίζει είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε επίσης για την ποσότητα του υλικού που συγκεντρώθηκε, η οποία ανήλθε συνολικά στους 10 τόνους τροφίμων και τις 15 κούτες φαρμάκων για τα παιδιά και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία: τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τον κόσμο της Πελοποννήσου, την Εκκλησία, κ.ά.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του Ε.Ε.Σ. στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: "εδράζεται στη βαθιά δική σας πίστη στον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, γι αυτό και εμείς ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, στην πρόσκλησή σας και συνεργαστήκαμε σε αυτή τη δράση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η προσπάθεια θα τύχει της απόλυτης φροντίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία, με ιστορία άνω των 140 ετών" συμπλήρωσε ο κ. Αυγερινός.

Εξάλλου, τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη, μεγάλη ποσότητα φαρμάκων (συγκεκριμένα 80 κιβώτια που περιείχαν αντιβηχικά, παυσίπονα, αντιπυρετικά, βιταμίνες, γάζες, αντιδιαρροϊκά σιρόπια για παιδιά και ενήλικες, αντιεμετικά σιρόπια και ταμπλέτες, αντισηπτικά χεριών, αντιφλεγμονώδη χάπια, γάντια, φυσιολογικό ορό κ.α.) παραδόθηκε σε κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα Κεντρικά Γραφεία του Συλλόγου (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα).

Untitled

Τα φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν άμεσα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καλύπτοντας τις ανάγκες προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν προσωρινά σε Κέντρα Φιλοξενίας σε διαφορετικά σημεία της χώρας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Πατούλη, για την εξαιρετικά γενναιόδωρη αυτή χειρονομία και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα τον έχει σύμμαχο και θερμό συμπαραστάτη και μελλοντικά.

Διαβάστε ακόμη:

Εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές δράσεις για τους πρόσφυγες από το ΕΚΠΑ