ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουρουνέλαιο, ο σύμμαχος για καλή υγεία

Μουρουνέλαιο, ο σύμμαχος για καλή υγεία

Καθημερινά αναζητούμε τρόπους για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας παρέχοντάς του ό,τι χρειάζεται για την ορθή του λειτουργία. Τι είναι αυτό όμως που, σύμφωνα με νέες μελέτες, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού μας σε μεγάλο βαθμό; Το μουρουνέλαιο.

Ειδικότερα, το μουρουνέλαιο Möller’s αποτελεί εξευγενισμένο έλαιο από φρέσκο συκώτι μουρούνας ή άλλων ψαριών της οικογένειας Gadidae, όπως ο βακαλάος και ο γάδος. Είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ περιέχειβιταμίνη D, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε. Συνεπώς, τα οφέλη για τον οργανισμό είναι πολλαπλά:

Ω-3 λιπαρά οξέα (DHA και EPA)

Τα DHA και EPA ευρίσκονται σε μουρουνέλαια και ιχθυέλαια και είναι τα σημαντικότερα λιπαρά οξέα της οικογένειας των Ω-3. Αποτελούν δομικά συστατικά των ανθρώπινων κυττάρων και σημαντικά στοιχεία για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, των ματιών και της καρδιάς. Βοηθούν στην πρόληψη και τον περιορισμό ασθενειών των αρθρώσεων και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ραχίτιδας και οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου, δυσλεξίας και υπερκινητικότητας, κατάθλιψης, διαβήτη, λοιμώξεων και δερματικών παθήσεων. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα ελλειμματικής προσοχής στα παιδιά και να βελτιώσουν τις νοητικές τους ικανότητες.Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύουν από το Alzheimer και τη βαθμιαία απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Άλλες έρευνες, μάλιστα, δείχνουν πως το μουρουνέλαιο βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος και την ευφυΐα.

prod mollers

Βιταμίνη D

Ο σημαντικότερος ρόλος της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη δόμηση των οστών. Η έλλειψη της επιβραδύνει την ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού και «μαλακώνει» τα οστά προκαλώντας ραχίτιδα. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου στους μεσήλικες και σε γηραιότερους ανθρώπους, ενώ άλλες μελέτες υποστηρίζουν τη συμμετοχή της στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Άλλοι ρόλοι που της έχουν αποδοθεί σχετίζονται με τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της καρδιοπάθειας και του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης.

photos

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι μία εξαιρετικά σημαντική βιταμίνη για την κυτταρική διαίρεση, τη σκελετική ανάπτυξη και ωρίμανση, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση, καθώς και την οργανογένεση των εμβρύων.

Bottles through years

Βιταμίνη Ε

Πρόκειται για μία αντιοξειδωτική βιταμίνη που προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και τα Ω-3 λιπαρά οξέα από την οξείδωση.
Γι’ αυτό και το μουρουνέλαιο Möller’s, είναι ένας «θησαυρός» για όλη την οικογένεια από το 1854. Διότι, με λίγα λόγια, εγγυάται την πρόληψη των απαιτούμενων βιταμινών, προστατεύει την καρδιά, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, υποστηρίζει την εγκεφαλική λειτουργία, τονώνει ολόκληρο τον οργανισμό, ενώ έχεις την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε φυσική γεύση ή σε γεύση λεμόνι ή ακόμη και στη γεύση φρούτων!

table

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ηλικίες μπορούν να ωφεληθούν εξαιρετικά από το μουρουνέλαιο, όμως, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι το έχουν, γενικώς, μεγαλύτερη ανάγκη, ενώ είναι εξαιρετικά ωφέλιμο καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ