ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο νησί της Λέσβου

Το νησί της Λέσβου επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, με την ευκαιρία της εναρκτήριας ομιλίας του στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων (European Museum Academy - ΕΜΑ). 

Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο νησί της Λέσβου

Ο κ. Αυγερινός μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια και επέβλεψε τις δράσεις και τις ενέργειες των κλιμακίων του Ε.Ε.Σ., που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο από την έναρξη της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. παρακολούθησε τις διανομές ανθρωπιστικής βοήθειας που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του Οργανισμού και συνομίλησε με τους υπευθύνους των Κέντρων, καθώς και με τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρακολούθησε, επίσης, τη διαδικασία των 3λεπτων τηλεφωνημάτων που διατίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL), μιας καίριας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.

Ο κ. Αυγερινός επισκέφθηκε, τέλος, το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικής φύσεως και υποσχέθηκε να επιληφθεί για την άμεση επίλυσή τους.