ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΕΕΣ Ιωαννίνων στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τις 20 Μαρτίου, έχει αναλάβει την παιδιατρική υγειονομική κάλυψη στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων (πρώην Στρατιωτικό Αεροδρόμιο) όπου διαμένουν περίπου 1000 πρόσφυγες.

Δράσεις Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΕΕΣ Ιωαννίνων στο Κέντρο υποδοχής προσφύγων

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο του Νομού Ιωαννίνων, τη Διεύθυνση των Παιδιατρικών Κλινικών των Νοσοκομείων «Γ. Χατζηκώστα» και Π.Γ.Ν.Ι. (Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων), καθώς επίσης και με τον Σύλλογο των ιδιωτών Παιδιάτρων, καθημερινά πραγματοποιεί:

- Στελέχωση ιατρείου με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων
- Φροντίδα για ιατρικό εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό
- Ιατρική εξέταση παιδιών
- Λήψη φαρμακευτικής αγωγής
- Διαλογή ασθενών και φροντίδα για τη διακομιδή τους στα Νοσοκομεία
- Παροχή Πρώτων Βοηθειών
- Προαγωγή ατομικής υγιεινής

Μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 400 παιδιά με νοσήματα αναπνευστικού, πεπτικού, ουροποιητικού, κυκλοφορικού, δέρματος.

Οι Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αικατερίνη Καβλακούδη, Ελένη Γαλανοπούλου και 40 Εθελοντές Νοσηλευτικής, σε καθημερινή βάση, στελεχώνουν το Παιδιατρικό Ιατρείο του καταυλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια προσφορά των Νοσοκομείων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, των Φαρμακοποιών της πόλης των Ιωαννίνων και των πολιτών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να εξοπλιστεί το ιατρείο του Ε.Ε.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ