ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η 8η Πανελλήνια Εκπαίδευση Ελληνικού και Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού

Την Κυριακή 29 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 8η Πανελλήνια Εκπαίδευση που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την υποστήριξη του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ολοκληρώθηκε η 8η Πανελλήνια Εκπαίδευση Ελληνικού και Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού

Η θεματολογία του προγράμματος της Εκπαίδευσης αφορά στην “Επικαιροποίηση της Εκπαίδευσης Διευθυντικών και Ηγετικών Στελεχών”, καθώς και στην “Ηθική της Διδασκαλίας και τις Δράσεις του Ερυθρού Σταυρού”. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις Βασικές Αρχές της αντιμετώπισης Ραδιολογικών, Πυρηνικών, Βιολογικών και Χημικών Απειλών, στα σχετικά μέτρα και μέσα προστασίας, καθώς και στη σωστή χρήση τους, όπως επίσης και στην Ψυχολογική Υποστήριξη των Εθελοντών που επιχειρούν, αλλά και των θυμάτων.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή του Προγράμματος έχουν από κοινού o Υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού- Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή και ο Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης κ. Theodor Herbert Brand. Στο πρόγραμμα της Εκπαίδευσης συμμετέχει επίσης ο Υπεύθυνος Διάσωσης του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού της Φρανκφούρτης κ. Armin Bender.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε την Κυριακή 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών από τα Περιφερειακά και τα Τοπικά Τμήματα Ε.Ε.Σ. έξι περιφερειών της Ελλάδας.

Τη μεγάλη σημασία της 8ης Πανελλήνιας Εκπαίδευσης επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος επισκέφτηκε τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016. Στην επίσκεψη συμμετείχε και η συντονίστρια του Τμήματος Διοίκησης και Οργάνωσης Τοπικών και Περιφερειακών Τμημάτων Σαμαρειτών κυρία Μαρίνα Σταμάτη.

Ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός αφού εξήρε το ρόλο και τη δράση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη σπουδαία συμβολή του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού του κρατιδίου της Έσσης στην αναγέννηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του μεγαλύτερου Εθελοντικού Οργανισμού στην Ελλάδα. Σε ένδειξη δε, “αγάπης, ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης” της πολυετούς προσφοράς του στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους κ.κ. Theodor Herbert Brand, Armin Bender και Alexander Otto Roth, καθώς και στην ειδική συνεργάτιδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κυρία Μερσίνα Καπογιαννάτου.