ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις του προέδρου του ΕΕΣ με Ευρωπαίους Αξιωματούχους για το προσφυγικό

Με τον Επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) για το Μεταναστευτικό κ. Leonardo Carmenati, καθώς και με τον Επικεφαλής του Γραφείου της IFRC στην Ελλάδα κ. Ruben Cano Revillas, συναντήθηκε την Τρίτη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Συναντήσεις του προέδρου του ΕΕΣ με Ευρωπαίους Αξιωματούχους για το προσφυγικό

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι τρεις άνδρες ανέλυσαν τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης που υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Ομοσπονδία, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανθρωπιστικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της έξαρσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου.

Το σχέδιο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της Επείγουσας Έκκλησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού προς τη διεθνή κοινότητα για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 28 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων και προβλέπει την παροχή βοήθειας σε περίπου 300.000 ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες, σε τομείς όπως η διανομή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης, η βασική φροντίδα υγείας, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η διάθεση μετρητών μέσω προπληρωμένων καρτών, η αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών, κ.ά.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, ήδη από το Μάιο του 2015, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η πρώτη φάση του έκτακτου σχεδίου ανθρωπιστικής παρέμβασης για το προσφυγικό, συνεργάζονται στενά στο πεδίο ενώ πολυμελή κλιμάκια της IFRC βρίσκονται σε μόνιμη βάση στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., προσφέροντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και κατάρτιση στα στελέχη και τους εθελοντές του Ε.E.Σ.