ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ημέρες υγείας και ασφάλειας» για τους εργαζόμενους, από την Αγέτ Ηρακλής

Με κεντρικό σύνθημα «Νοιάζομαι, Μοιράζομαι, Ενεργώ | Υγεία και Ασφάλεια: Μας αφορά όλους» και ενημερωτικές δράσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, γιόρτασε τις «Ημέρες Υγείας & Ασφάλειας».

«Ημέρες υγείας και ασφάλειας» για τους εργαζόμενους, από την Αγέτ Ηρακλής

Στόχος των ενεργειών ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων για τη σημασία της Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας, που αποτελούν πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία.

Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, το 2015 πραγματοποίησε παραγωγικές επενδύσεις ύψους 6 εκατ. €, δίνοντας έμφαση ανάμεσα σε άλλους τομείς, στη βελτίωση της Ασφάλειας και εργασιακής Υγείας. Επιπρόσθετα, τα Κέντρα Διανομής του Ομίλου επιθεωρήθηκαν μέσα στο 2015 από εξειδικευμένη, τεχνική ομάδα της μητρικής εταιρίας, σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία κατατάσσουν την Ελλάδα στην ομάδα του Excellence Club του Ομίλου, που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις με τις καλύτερες επιδόσεις σχετικά με την Υγεία & Ασφάλεια παγκοσμίως.

Για το 2016, και ειδικότερα κατά την περίοδο 22 Μαΐου έως 5 Ιουνίου, η εταιρεία πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με τη συμμετοχή της Διοίκησης σε όλες τις εγκαταστάσεις, από τα δύο Εργοστάσια Τσιμέντου σε Βόλο και Μηλάκι μέχρι τα Κέντρα Διανομής, τα Λατομεία και τις Μονάδες Έτοιμου Σκυροδέματος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκε η σημασία της ανάπτυξης κουλτούρας υγείας και ασφάλειας για τον όμιλο LafargeHolcim καθώς και η πρόοδος και οι καλές πρακτικές της εταιρείας. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και ανησυχίες σε θέματα ασφάλειας. Στη συνέχεια, ακολούθησαν συναντήσεις των επικεφαλής όλων των μονάδων με τους εργαζομένους, με στόχο να συζητήσουν τις προσωπικές δεσμεύσεις αλλαγής συμπεριφοράς που ανέλαβαν καθώς και να τους ενθαρρύνουν να τις κάνουν πράξη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Κυριακή 5 Ιουνίου, οι «Ημέρες Υγείας & Ασφάλειας» ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή των εργαζόμενων της εταιρείας και των οικογενειών τους σε φύτευση λουλουδιών και καθαρισμό παραλιών στους χώρους εργασίας τους. Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποδείξουν εμπράκτως ότι «Νοιάζονται - Μοιράζονται – Ενεργούν» τόσο για την ασφάλεια όσο και για το περιβάλλον εργασίας.