ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

«Το νερό αίμα δεν γίνεται - 450 ml αίμα μπορούν να σώσουν έως και τρεις συνανθρώπους σου». Με αυτό το σύνθημα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Στο πλαίσιο της δράσης οι υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου» θα παρέχουν ενημέρωση στο κοινό την Τρίτη 14/6 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή με οδό Βασιλέως Ηρακλείου).

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του ΑΝΘ «Θεαγένειο», μέσω της Κινητής Μονάδας του ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ» (συμβολή με οδό Μητροπόλεως).

Πρόκειται για μία διοργάνωση της διοίκησης του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»- ΨΝΘ, Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μέσω του Γραφείου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Έρευνας & Καινοτόμων Δράσεων.

Η δράση έχει τεθεί υπό την αρωγή και στήριξη του υπουργείου Υγείας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Μοιράσου τη ζωή! Δώσε αίμα!

Παγκόσμια Ημερα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου, με ισχνή δεξαμενή εθελοντών από τους Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ