ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανακαινίζεται η Παθολογική Κλινική του Σκυλίτσειου

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει το σχέδιο για την ανακαίνιση της παθολογικής Κλινικής του Σκυλίτσειου στην Χίο, η οποία εκσυγχρονίζεται με στόχο όπως αναφέρουν υγειονομικοί κύκλοι και παράγοντες του νησιού, να απαλλαγεί από την σημερινή άσχημη εικόνα της. 

Με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ανακαινίζεται η Παθολογική Κλινική του Σκυλίτσειου

Το ίδρυμα Νιάρχου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενέκρινε την χρηματοδότηση του έργου, με ποσό το οποίο θα κυμαίνεται από 320.000 έως 350.000 ευρώ, ποσό το οποίο μάλλον επαρκεί για τις οικοδομικές εργασίες στην Παθολογική.

Για τα υπόλοιπα έργα και ιδιαίτερα για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό της κλινικής όλες οι προσδοκίες εναποτίθενται σε δωρεές ή σε αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα astraparis.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη δωρεά είχε ξεκινήσει ως ιδέα και προσπάθεια από την προηγούμενη υπό τον κ. Γιώργο Επιτροπάκη διοίκηση του Νοσοκομείου και κατεβλήθησαν από πολλές πλευρές συντονισμένες προσπάθειες για να ευοδωθεί ο στόχος αυτός.

Τώρα, ο επόμενος στόχος για την νέα διοίκηση του Νοσοκομείου είναι η άμεση αξιοποίηση της δωρεάς και η έναρξη των εργασιών ανακαίνισης της παθολογικής κλινικής, με την παράλληλη αναζήτηση των δωρεών ή τον τρόπων χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου.

Πηγή:astraparis