ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο ανεξάρτητος τομέας του ΕΚΑΒ στα Χανιά

Εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο, 9 Ιουλίου, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και του αντιπροέδρου του ΕΚΑB, Μιλτιάδη Μυλωνά, ο νέος τομέας του ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων.

Εγκαινιάζεται το Σάββατο ανεξάρτητος τομέας του ΕΚΑΒ στα Χανιά

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα, στο κτίριο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Αποκορώνου Χανίων, στη θέση «Καβρός».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επεσήμανε ότι «η δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ αποτελεί έργο υψίστης σημασίας, το οποίο συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή». Σύμφωνα με τον ίδιο, η θετική αυτή εξέλιξη δρομολογήθηκε μέσα από τις κοινές προσπάθειες του ίδιου, καθώς και του δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού.

«Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο τομέα που θα καλύψει τις ανάγκες του Βόρειου Οδικού Άξονα, του παραλιακού μετώπου καθώς και της ενδοχώρας» τόνισε ο κ. Κουκιανάκης, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή σε αυτό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο τομέας θα στεγαστεί σε κτίριο του πρώην δημαρχείου Γεωργιούπολης και θα λειτουργεί παράλληλα με το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής.

Ο δήμος Αποκορώνου, εκτός από την κτιριακή υποδομή, ανέλαβε και το κόστος για την υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων κοινής ωφέλειας (ρεύματος, νερού).