ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 140 ράντζα της εφημερίας του Αττικόν, «καρφί» στην καρδιά του ΕΣΥ

Τα ράντζα της ντροπής, εμφανίστηκαν και πάλι στα νοσοκομεία και μάλιστα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτήρια της Δυτικής Αττικής στο Αττικόν.

 

Τα 140 ράντζα της εφημερίας του Αττικόν, «καρφί» στην καρδιά του ΕΣΥ

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 140 ράντζα έκαναν την εμφάνισή τους στο Αττικόν την Τρίτη, κατά την διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, δημιουργώντας για ακόμη μία φορά βαριά ερωτηματικά για την πολιτική υγείας της χώρας και ερωτηματικά φυσικά στους εργαζομένους και στους ασθενείς.

Ήδη οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους», ενώ οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν» μία ημέρα μετά το «κλείσιμο» της εφημερίας, αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ σήμερα.

Ειδικότερα, στην τελευταία εφημερία, πραγματοποιήθηκαν 230 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν σε ράντζα!

aarratza

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο έχει συνεχώς υπερπληρότητα έως και 130%, γεγονός που σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πανεπιστημιακό νοσηλευτήριο και στις κλινικές του. Αυτό όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία. Το σύνηθες είναι, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, σε κάθε εφημερία οι νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και των 40 κλινών να δέχονται τουλάχιστον 60 ασθενείς.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του «Αττικόν» καταγγέλλουν «για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους» και δηλώνουν αποφασισμένοι «να παλέψουμε για να γίνει το ΑΤΤΙΚΟ ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο, μιας πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι» καταλήγουν.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του όμορου νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου εκτιμώντας ότι έτσι θα μετακυλιστεί μέρος του βάρους των ασθενών από το «Αττικόν» αλλά και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του νοσοκομείου (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).

Τέλος αναφέρουν, ότι για το πρόβλημα με τα ράντζα δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό, καθώς αποτελεί ζήτημα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη.