ΕΙΔΗΣΕΙΣ

600 άτομα στο νοσ. Σαντορίνης τις πρώτες 3 ημέρες- Κριτική που σπάει κόκκαλα από ΠΟΕΔΗΝ & Ν.Δ.

Πάνω από 200 άτομα επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Σαντορίνης κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την Δευτέρα 18 Ιουλίου, ενώ μέχρι και χθες Τετάρτη (δηλαδή τρεις ημέρες από την λειτουργία του) προσήλθαν 600 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, το μικροβιολογικό και το τμήμα υπερήχων. Παράλληλα, κανένα παράπονο δεν εκφράστηκε από τους πολίτες που έλαβαν τις ιατρικές υπηρεσίες του προσωπικού του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την ΑΕΜΥ.

600 άτομα στο νοσ. Σαντορίνης τις πρώτες 3 ημέρες- Κριτική που σπάει κόκκαλα από ΠΟΕΔΗΝ & Ν.Δ.

Όπως ενημερώνει ειδικότερα η ΑΕΜΥ:

«Κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 στο Γ.Ν. Θήρας προσήλθαν συνολικά 208 ασθενείς. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 128 άτομα, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών ανήλθε στα 80.

Το κοινό εξυπηρετήθηκε από τα εξής τμήματα: γενικής ιατρικής, γυναικολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και χειρουργικό. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις στο ακτινολογικό εργαστήριο, το μικροβιολογικό και το τμήμα υπερήχων».

Εξάλλου, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό διακομιδής επιτόκου από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) σε Νοσοκομείο της Κρήτης, η ΑΕΜΥ και πάλι με ανακοίνωσή της την Πέμπτη, διευκρινίζει τα εξής.

«Μέχρι σήμερα υπήρξε μόνο ένα περιστατικό, για το οποίο κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο. Συνέβη λίγη ώρα μετά την έναρξη λειτουργίας του ΓΝΘ, τη Δευτέρα το πρωί και οι γιατροί του Νοσοκομείου, έκριναν πως με βάση το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς η ασφαλέστερη επιλογή ήταν η διακομιδή του στο πλησιέστερο Δημόσιο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο με την βοήθεια του ΕΚΑΒ.

Τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΓΝΘ, έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 600 ασθενείς, οι μισοί σχεδόν στα επείγοντα περιστατικά, έχουν γίνει δεκάδες ειδικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν άμεσα, ενώ αντιμετωπίστηκαν τουλάχιστον 5 περιστατικά, τα οποία θα έχρηζαν διακομιδής σε άλλη δομή υγείας, ελλείψει του ΓΝΘ. Τέλος, να επισημάνουμε πως κανένα παράπονο δεν εκφράστηκε από τους πολίτες που έλαβαν τις ιατρικές υπηρεσίες του προσωπικού του Νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναβαθμισμένης φροντίδας υγείας η παρουσία στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατ’ ελάχιστον 3 ειδικευμένων ιατρών».

Την ίδια ώρα ωστόσο, πολύ σκληρή κριτική, ασκεί τόσο η Ν. Δημοκρατία, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ στην κυβέρνηση, αναφορικά με την λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης. Η ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα, δεν χαρίζεται ούτε στον Πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει Μαυρογιαλούρο, ενώ σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, διαπίστωσαν, ότι επικρατεί το απόλυτο χάος, με τραγικές ελείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα. Μάλιστα μία έγκυος γυναίκα επιχείρησε να γεννήσει την Δευτέρα, αλλά τελικά βρέθηκε να γεννήσει στην Κρήτη.

Βιάστηκαν να ανοίξουν το Νοσοκομείο για να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ για την εκκίνηση ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας, με την γιγάντωση του νέου επιχειρηματικού παίχτη της Υγείας την ΑΕΜΥ ΑΕ., εκτιμά η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας, ότι το Νοσοκομείο το χειμώνα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και μόνο το καλοκαίρι ως Γενικό Νοσοκομείο.

Την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουλίου κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νοσηλευτηρίου, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως το νοσοκομείο θα είναι σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη:

Σκληρή κριτική ΠΟΕΔΗΝ για το νοσ. Σαντορίνης: Απόλυτο χάος - Μαυρογιαλούρος ο Τσίπρας