ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άναψε για τα καλά ο πόλεμος εντός της ΟΕΝΓΕ με αφορμή την οικονομική στήριξη φορέων

Για τα καλά έχει ανάψει ο πόλεμος μεταξύ στελεχών της ΟΕΝΓΕ με αφορμή την οικονομική στήριξη του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων. Οι βολές είναι ένθεν κακείθεν και ο προβληματισμός σίγουρα μεγάλος για το που θα φθάσει η αντιπαράθεση.

Άναψε για τα καλά ο πόλεμος εντός της ΟΕΝΓΕ με αφορμή την οικονομική στήριξη φορέων

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη Εργαζόμενοι Συμμαχία, στοχοποιεί ευθέως τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Βαρνάβα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρει ειδικότερα η παράταξη Εργαζόμενοι Συμμαχία, «Με ένα εμετικό κείμενο που αντλεί την "επιχειρηματολογία" του από κείμενα της Χρυσής Αυγής, συνδικαλιστές του κυβερνητικού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, συνεχίζουν μια άθλια επίθεση στο ΚΚΕ και σε στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επαναλαμβάνοντας απαράδεκτους ισχυρισμούς περί «χρηματισμού» στελεχών του ΚΚΕ από τα ταμεία των συνδικάτων.

Τη νέα αθλιότητα υπογράφει και πάλι ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βαρνάβας που δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι η παράταξή του έχασε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες το μισό της εκλογικής δύναμής της και αντίθετα οι εργαζόμενοι του κλάδου ανέδειξαν στην πρώτη θέση τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Έτσι, αντί για ευθεία πολιτική - συνδικαλιστική αντιπαράθεση, καταφεύγει εδώ και καιρό σε συκοφαντικές αθλιότητες μέσα από σειρά αναρτήσεων σε ιστολόγιο της παράταξής του που χτες αναπαράχθηκαν ως ανακοίνωση της παράταξης «Μέτωπο», αμάσητες από την «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών». Στον ισχυρισμό του Βαρνάβα και της παρέας του ότι κακώς η ΟΕΝΓΕ προχώρησε σε «οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ» και ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «πρωτοφανή πρακτική» απάντησε ευθέως και πεντακάθαρα η ίδια η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

«Η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ σε συνεδρίασή της αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμβολική οικονομική ενίσχυση σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η απόφαση αυτή ορθά υλοποιήθηκε. Υπενθυμίζεται πως η ΟΕΝΓΕ λαμβάνει κατά καιρούς πολλές τέτοιες αποφάσεις συμβολικής ενίσχυσης μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινηματικών εκδηλώσεων. Οι απόψεις των μελών του ΓΣ που πρόσκεινται στην παράταξη του «Μετώπου» και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε κείμενο που φέρει τα ονόματά τους, απηχούν τις θέσεις αποκλειστικά της ηγεσίας της παράταξής τους που ήταν η μόνη που δεν ψήφισε την εν λόγω απόφαση».