ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσες θερμίδες θα κάψετε κάνοντας Ολυμπιακά αθλήματα! (γραφήματα)

Εάν μαζί με το μεσημεριανό σας απολαύσατε χωρίς δεύτερη σκέψη δύο ποτηράκια κρασί, σας ενημερώνουμε ότι για να κάψετε τις θερμίδες του θα πρέπει να κάνετε μισή ώρα καγιάκ!

Πόσες θερμίδες θα κάψετε κάνοντας Ολυμπιακά αθλήματα! (γραφήματα)

Μια σειρά γραφημάτων που δημιουργήθηκε από τη διαδικτυακή ιατρική υπηρεσία Treated.com δείχνει πόση γυμναστική χρειάζεται κάνοντας διάφορα Ολυμπιακά αθλήματα για να κάψουμε αλμυρές, γλυκές και... υγρές λιχουδιές!

Δείτε τα γραφήματα στην παρακάτω gallery.

Πώς προέκυψαν τα αποτελέσματα

Οι καύσεις κατά τη σωματική άσκηση υπολογίζονται βάσει του βάρους του ασκούμενου (ως ενδεικτικό βάρος χρησιμοποιήθηκαν τα 70 κιλά), της διάρκειας της άσκησης και των μεταβολικών ισοδυνάμων που αντιστοιχούν σε μια συγκεκριμένη μορφή γυμναστικής (τα μεταβολικά ισοδύναμα είναι ένας ομοιόμορφος δείκτης μέτρησης των ποικίλων σωματικών δραστηριοτήτων με βάση την ενέργεια που δαπανάται σε κάθε δραστηριότητα).

Τα στοιχεία σχετικά με τα μεταβολικά ισοδύναμα αντλήθηκαν από τη Σύνοψη Σωματικών Δραστηριοτήτων του 2011 (2011 Compendium of Physical Activities), η οποία δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητικής Ιατρικής.

Δείτε κι αυτό:

Εφαρμογή: Υπολογίστε πόση άσκηση χρειάζεται για να κάψετε οτιδήποτε τρώτε!

Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα προστατεύει από πέντε κοινές χρόνιες παθήσεις

Έξι σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεστε περισσότερο