ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 νεκροί και 17 τραυματίες από την θαλάσσια τραγωδία στην Αίγινα - Τι αναφέρει ΕΚΕΠΥ & υπ. Υγείας

Τέσσερις νεκροί και 17 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο δραματικός απολογισμός της τραγωδίας που συνέβη την Τρίτη στην Αίγινα, όπου ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος που πραγματοποιούσε θαλάσσια εκδρομή στην περιοχή για τους παραθεριστές και ειδικότερα από την Πέρδικα στο νησάκι της Μονής.

4 νεκροί και 17 τραυματίες από την θαλάσσια τραγωδία στην Αίγινα - Τι αναφέρει ΕΚΕΠΥ & υπ. Υγείας

Στους 4 νεκρούς, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και τον διοικητή κ. Νίκο Παπαευσταθίου, δύο άνδρες 44 και 58 ετών, ένα κοριτσάκι 5 ετών (κόρη του 44 χρονου) και ένας ακόμη άνδρας.

Από τους 17 τραυματίες, οι 5 πιο σοβαρά μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με ταχύπλοο, εκ των οποίων οι δύο είναι πιο σοβαρά στην υγεια τους. Πρόκειται για μία 28χρονη που έχει υποστεί μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ και ένα παιδί 16 ετών με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό, που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νίκαιας. Στο ίδιο νοσοκομείο, έχουν μεταφερθεί και οι άλλοι τρεις από τους 5 σοβαρά τραυματίες.

Από τους υπόλοιπους 12 τραυματίες, οι 6 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας της Αίγινας και οι άλλοι 6 αναμένεται να πάρουν εξιτήριο εντός της ημέρας, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του ΕΚΕΠΥ.

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Το απόγευμα της Τρίτης, εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας ανακοίνωση σχετικά με την σύγκρουση σκαφών στην Αίγινα, όπου αναφέρεται αναλυτικά:

«Σήμερα, 16 Αυγούστου 2016 και ώρα 13:20, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, ενημερώθηκε από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ότι υπήρξε σύγκρουση (εμβολισμός) ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος στην περιοχή της Αίγινας, με αναφερόμενους νεκρούς και τραυματίες.

Αμέσως τέθηκε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Αίγινας, το Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας «Άγιος Παντελεήμων» και το Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, διακομίσθηκαν 4 νεκροί, 3 ενήλικες 44 και 58 ετών και ένας άνδρας μεσήλικας 40-50 ετών, αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων καθώς και ένα ανήλικο κοριτσάκι 5 ετών, όπως επίσης και 16 τραυματίες, εκ των οποίων πιο σοβαρά μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή των 2 ανωτέρω τραυματιών και επιπλέον άλλων τριών ενηλίκων για περαιτέρω αντιμετώπιση σε Νοσοκομεία της Αθήνας. Σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ, οργανώθηκε η διακομιδή τους με πλωτό μέσο συνοδεία ιδιώτη γιατρού, στο Λιμάνι του Πειραιά. Από κει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν, η κοπέλα στο ΓΝ «ΚΑΤ», ο 16χρονος και 2 ακόμα τραυματίες στο ΓΝ Νίκαιας, και ένας τραυματίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της ιδιότητας του (αστυνομικός). Από τους υπόλοιπους 11 που διακομίστηκαν στο ΚΥ Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή».