ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέσμευση του Δήμου Πεντέλης στην ΜΚΟ Praksis, για την φιλοξενία 24 ασυνόδευτων ανηλίκων

Τον Ξενώνα για Ασυνόδευτα Ανήλικα στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, επισκέφθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος διαπίστωσε την φιλοξενία 24 ασυνόδευτων ανηλίκων ηλικίας 10 έως 15 ετών και των Λειτουργών του Σωματείου (ΜΚΟ) PRAKSIS.

Δέσμευση του Δήμου Πεντέλης στην ΜΚΟ Praksis, για την φιλοξενία 24 ασυνόδευτων ανηλίκων

Εξάλλου σήμερα Τετάρτη, στο γραφείο του Δημάρχου Πεντέλης προσήλθαν μετά από πρόσκλησή του, από το Σωματείο (ΜΚΟ) PRAKSIS ο Οικονομικός Υπεύθυνος κ. Αλέξης Μαργαλιάς και ο Υπεύθυνος Συντονιστής για τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ανδρέας Δήμου και συζήτησαν με τον Δήμαρχο θέματα που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου, στην λειτουργικότητα του Χώρου Φιλοξενίας και την συνεργασία με το Δήμο.

Από την συνάντηση προέκυψε ότι ο χώρος Φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που είναι ο πρώην χώρος στέγασης γυναικών με ενδοοικογενειακά προβλήματα, έχει παραχωρηθεί από την Δ/νση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας στο Σωματείο (ΜΚΟ) PRAKSIS για να φιλοξενήσει μέχρι είκοσι τέσσερα (24) ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.

Σε πλήρη και συνεχή συνεργασία με τους υπεύθυνους του Σωματείου (ΜΚΟ) PRAKSIS ο Δήμαρχος Πεντέλης δεσμεύτηκε για την τήρηση της σχετικής Σύμβασης και για την Φιλοξενία μέχρι είκοσι τεσσάρων (24) ασυνόδευτων ανηλίκων στον παραπάνω χώρο που θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.