ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόλις 5 κατάλληλες παραλίες για κολύμβηση από Πειραιά μέχρι Ελληνικό

Μόλις 5 κατάλληλες παραλίες για κολύμβηση από Πειραιά μέχρι Ελληνικό

Μόλις δύο από τις επτά παραλίες που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό, κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, όπως προκύπτει από έλεγχο που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ). 

Το Κέντρο, πραγματοποίησε έλεγχο σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναφορικά με την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και αναφορικά με το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.

Οι δειγματοληψίες γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι κλπ.), η οποία από κάθε σημείο (παραλία ή βρύση), συλλέγει δείγματα νερού. Στη συνέχεια τα δείγματα αυτά, μεταφέρονται σε ψυγείο και με απόλυτη ασφάλεια στα πιστοποιημένα εργαστήρια που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ και γίνονται οι αναλύσεις.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής:

Από τον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό πραγματοποιήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις σε θαλασσινό νερό σε 7 σημεία. Από αυτές τις παραλίες οι 5 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 2 κατάλληλες. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες θαλασσινού νερού στις 27/06/ 2016 στον Πειραιά μέχρι το Ελληνικό με τις παρακάτω συνθήκες:

Μερικές δειγματοληψίες έγιναν στα 5 μέτρα μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλες έγιναν σε διαφορετικά σημεία αρκετά μακριά από την ακτή.

Ακατάλληλες κρίθηκαν οι παραλίες: Πάρκο Φλοίσβος – Παλιό Φάληρο (παιδική χαρά), Δημοτική παραλία Ελληνικού – Ελληνικό (Πριν το ΕΛΚΕΘΕ), Πλαζ Αλίμου – Άλιμος (Αμέσως μετά το Penarrubia), Ακτή Θεμιστοκλέους, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – Πειραιάς, Ακτή Θεμιστοκλέους - Φρεαττύδα - Πειραιάς (Κέντρο παραλίας, πριν τις ομπρέλες)

Κατάλληλες κρίθηκαν οι παραλίες: Εδέμ – Παλαιό Φάληρο και Βοτσαλάκια – Πειραιάς (μπροστά στο πρώτο γήπεδο).

Διαβάστε ακόμη:

Πού κρύβονται τα περισσότερα μικρόβια στην παραλία

Αποσύρεται από τα φαρμακεία βρεφικό νερό, με εγκύκλιο Ξανθού

BEST OF NETWORK

PlusQueen