ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΕΠΥ: Δεν υπάρχει ανησυχία από το κρούσμα της ηπατίτιδας Β

Καθησυχαστικός για τα κρούσματα ηπατίτιδας Α αλλά και για το κρούσμα Ηπατίτιδας Β που εμφανίστηκε πρόσφατα σε πρόσφυγα σε Κέντρο Καταυλισμού, εμφανίζεται ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου.

ΕΚΕΠΥ: Δεν υπάρχει ανησυχία από το κρούσμα της ηπατίτιδας Β

Δεν είναι κάτι παράδοξο, τονίζει, σημειώνοντας ότι ήδη το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την μόνιμη παρακολούθηση της υγείας των προσφύγων. Δεν υπάρχει κάτι που να μας ανησυχεί ιδιαίτερα- κρούσματα μπορεί να υπάρχουν αλλά είναι μεμονωμένα και σε συνεχή παρακολούθηση- σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου και άλλωστε όπως αναφέρει, η ηπατίτιδα Β δεν είναι μεταδιδόμενο νόσημα, μεταδίδεται μόνο από το αίμα και την σεξουαλική επαφή και από μητέρα στο παιδί κατά την κύηση ή τον τοκετό.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το κρούσμα της ηπατίτιδας Β απομονώθηκε την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου. Αφορά πρόσφυγα, ο οποίος εμφάνισε ίκτερο με οξεία έναρξη και η περαιτέρω διερεύνηση έδειξε ότι επρόκειτο για κρούσμα οξείας ηπατίτιδας Β.

Στη χώρα μας, ο επιπολασμός για τη χρόνια ηπατίτιδα Β υπολογίζεται σε 2,5% έως 3% του πληθυσμού και ποικίλλει ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και πληθυσμό.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ συνιστά ψυχραιμία και ήπιους τόνους.

Διαβάστε ακόμη:

Γρίπη & Εμβολιασμός: Ο ΠΙΣ παίρνει φέτος το... όπλο του νωρίς

4 κρούσματα Ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό του Κιλκίς - Καμμία ανησυχία δηλώνει το ΕΚΕΠΥ