ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντοκυμαντέρ για την ζωή του Ολυμπιονίκη καταδύσεων Γκρεγκ Λουγκάνη από το Κέντρο Ζωής

Μία ειδική προβολή αφιερωμένη στην ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη, «Back on Board: Greg Louganis», οργανώνει το Κέντρο Ζωής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Outview Film Festival. Το μοναδικό ντοκιμαντέρ που αφορά στην πολύπλευρη ζωή του διάσημου Ολυμπιονίκη, θα προβληθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο roof του Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ντοκυμαντέρ για την ζωή του Ολυμπιονίκη καταδύσεων Γκρεγκ Λουγκάνη από το Κέντρο Ζωής

Το Back on Board, παρουσιάζει την ιστορία του πρωτοποριακού, ολυμπιονίκη, Greg Louganis και αποκαλύπτει την πολύπλευρη ζωή ενός αθλητή του οποίου η χάρη, η ομορφιά και το θάρρος πυροδότησαν μια παγκόσμια λατρεία για τις καταδύσεις. Τo ντοκιμαντέρ εξιστορεί τους δημόσιους θριάμβους και την προσωπική του μάχη ως οροθετικό είδωλο του αθλητισμού, καθώς ο ίδιος επανεμφανίζεται στην παγκόσμια σκηνή για να πολεμήσει προκαταλήψεις, να προωθήσει την ανοχή και να επιστρέψει στον κόσμο των καταδύσεων.

Σε συνέχεια των ομιλιών που έδωσε ο Greg Louganis, ως καλεσμένος του Κέντρου Ζωής, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής και στο the American College of Greece, η φετινή ενέργεια επιθυμεί να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το ποια θα πρέπει είναι η στάση όλων μας απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS. Επίσης, η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, αλλά και ενημέρωσης του κοινού γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας και οι σχετικές κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά στο 2310237040.

Δείτε εδώ το trailer του Back on Board: Greg Louganis.

LOUGANIS KZ STAGE

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται πλάι σε όσους το προσεγγίσουν, χάρη στην πολύτιμη προσφορά του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά των επισκεπτών του.

Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.