ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υγειονομική κάλυψη του 6ου Patras Motor Show από τους Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ύστερα από αίτημα της Λέσχης Φίλων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πατρών (ΦΙΛΜΠΑ), ανέλαβε την υγειονομική, διασωστική και ναυαγοσωστική κάλυψη του 6ου Patras Motor Show. Η εκδήλωση διεξήχθη στο μόλο του Αγίου Νικολάου στο βόρειο λιμένα των Πατρών, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Υγειονομική κάλυψη του 6ου Patras Motor Show από τους Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στον τόπο διεξαγωγής του Patras Motor Show, η ΦΙΛΜΠΑ διέθεσε χώρο όπου οργανώθηκε περίπτερο του Σώματος Σαμαρειτών, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Σώματος, αλλά και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γενικότερα.

Επίσης, στα πλαίσια της εκδήλωσης, έγινε επίδειξη διασωστικών δεξιοτήτων από Εθελοντές Εκπαιδευτές του Σώματος. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι δεξιότητες του απεγκλωβισμού από αυτοκίνητο με χρήση γιλέκου ακινητοποίησης καθώς και ακινητοποίησης πολυτραυματία.

Το πρόγραμμα του Patras Motor Show περιελάμβανε επίδειξη δεξιοτεχνίας χειρισμού Jet Ski, η οποία καλύφθηκε ναυαγοσωστικά με την υποστήριξη και ναυαγοσωστικού σκάφους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της εκδήλωσης, απονεμήθηκε “Τιμής Ένεκεν” στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών αναμνηστική πλακέτα.

Το Σώμα ευχαριστεί ιδιαίτερα τη ΦΙΛΜΠΑ για την άριστη και πολυετή συνεργασία τόσο στους αγώνες όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που διοργανώνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ