ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στον Μαραθώνα

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο Δήμο Μαραθώνα για να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τους Γιατρούς του Κόσμου στον Μαραθώνα

Ειδικότερα, τα παιδιά της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό, και παιδιατρικό έλεγχο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί εμβολιασμοί, εφόσον προκύψει η σχετική ανάγκη.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος οδοντιατρικής κάλυψης και του Προγράμματος παιδικών εμβολιασμών των Γιατρών του Κόσμου που συνεχίζεται και φέτος σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται ήδη τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα, κι έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα, 19.050 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα λαμβάνοντας δωρεάν τη φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού.