ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική διάκριση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας επιλέχθηκε κατά την 1η φάση αξιολόγησης από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), για την υλοποίηση πιλοτικού έργου εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων αυτοπαραγωγής ενέργειας, μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σημαντική διάκριση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ειδικότερα, το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Γερμανικό Φορέα Διεθνών Συνεργασιών, το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρούν στην επιλογή δύο δημόσιων κτηρίων σε όλη τη χώρα, τα οποία θα «τρέξουν» ύστερα από την απαιτούμενη μελέτη σκοπιμότητας, πιλοτικά έργα εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων αυτοπαραγωγής ενέργειας μέσω ΑΠΕ.

Από την 1η φάση αξιολόγησης των κτιρίων του δημόσιου τομέα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πιλοτικό έργο, το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, αξιολογήθηκε και εντάσσεται στις πέντε κτιριακές εγκαταστάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία, όπως προέκυψαν από την εφαρμογή της συγκριτικής πολυκριτηριακής μεθοδολογίας, που περνάνε στη δεύτερη φάση του έργου.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερα σημαντικό έργο στο τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων, αξιολογήθηκε θετικά και προτάθηκε ως μια από τις πλέον ενδεδειγμένες περιπτώσεις δημόσιου κτηρίου, για την υλοποίηση αυτού του πιλοτικού προγράμματος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε δηλώσεις του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε εργαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια πάνω στα οφέλη από την χρήση των ΑΠΕ και συνεχίζουμε αταλάντευτα, προκειμένου να καταστήσουμε το κτήριο του νοσοκομείου μας ένα πρότυπο, σύγχρονο, ενεργειακό δημόσιο κτήριο στη χώρα μας».

Ο κ. Μπέζος συγχαίρει την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου κι ευχαριστεί τον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, «που από την πρώτη στιγμή μοιράστηκε θετικά την ιδέα να συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία και μας βοήθησε με τους συνεργάτες του στη δημιουργία ενός πλήρους και ολοκληρωμένου φακέλου».