ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΕΝΓΕ: Χωρίς «Επείγοντα» κινδυνεύει να μείνει η Χαλκίδα – Ελλείψεις και στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Μόνιμες προσλήψεις για τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Καλαμάτας, ζητά από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

ΟΕΝΓΕ: Χωρίς «Επείγοντα» κινδυνεύει να μείνει η Χαλκίδα – Ελλείψεις και στο νοσοκομείο Καλαμάτας

της Διονυσίας Προκόπη

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ σε επιστολή της με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» ενημερώνει τον κ. Κικίλια για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ειδικευμένων γιατρών στη Χειρουργική, Παθολογική, Καρδιολογική και Παιδιατρική κλινική, με αποτέλεσμα η λειτουργία του νοσοκομείου να είναι δύσκολη, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Χαλκίδας, το οποίο εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει ότι αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, με ελάχιστους γενικούς γιατρούς από τις όμορες περιοχές.

«Θα πρέπει να γίνει η άμεση προκήρυξη των θέσεων ειδικευμένων γιατρών, διότι όπως ενημερωνόμαστε από τον Διευθυντή του τμήματος, θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη λειτουργία του λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για την περιοχή» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων που παρουσιάζουν ελλείψεις, όπως και τη λήψη όλων τα απαραίτητων μέσων για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου, ζητεί η ΟΕΝΓΕ και για την περίπτωση της Καλαμάτας.

Πηγή: Newsbomb.gr