ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από νοσοκομειακούς γιατρούς

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας, προχώρησαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας από νοσοκομειακούς γιατρούς
INTIME NEWS

Στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και οι ενώσεις γιατρών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί το νομοσχέδιο έχει στον πυρήνα του την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών με μερική απασχόληση. «Πρόκειται για νομοσχέδιο-τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Οι τριήμερες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χθες και θα κορυφωθούν την Πέμπτη 1/12 με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή.

Κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας

Είναι μία ομάδα γιατρών οι οποίοι έχουν έρθει να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζουμε την Πέμπτη, σχολίασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο Mega.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί εδώ πέρα ξέρετε υπάρχει μία περίεργη αίσθηση πολλές φορές στην Ελλάδα ως προς το δημόσιο χώρο. Δεν μπορεί ούτε να καταλαμβάνεται μία είσοδος, ούτε να καταλαμβάνεται ένα Υπουργείο. Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, αλλά υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί, που δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω, επειδή μου ειπώθηκε ότι τα νοσοκομεία ανήκουν σε όλο το λαό, δεν ανήκουν στους συνδικαλιστές. Ανήκουν σε όλο το λαό και ο λαός εκλέγει κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες», είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Είναι σεβαστή η κάθε διαμαρτυρία. Αλλά έκαναν απεργία χθες και απέργησε το 2% των γιατρών. Υπάρχει και το άλλο 98% το οποίο θέλει να εργάζεται».