ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη ΠΙΣ σε Λειβαδιά και Άμφισσα

Την αξία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και την αμέριστη προσφορά των ιατρών στο κοινωνικό σύνολο, επισήμανε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Α’ Διεταιρικό – Ογκολογικό Συμπόσιο που διοργάνωσε η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία στη Λιβαδειά με τη συνεργασία οκτώ Επιστημονικών Εταιρειών. Ο κ. Βλασταράκος συμμετείχε στο Συμπόσιο μαζί με τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΠΙΣ κ. Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Επίσκεψη ΠΙΣ σε Λειβαδιά και Άμφισσα

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ανέφερε ότι οι ιατροί καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για περίθαλψη, τόσο λόγω των χαμηλών δημοσίων δαπανών για την Υγεία, όσο και των ελλείψεων που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα του Συστήματος (Π.Φ.Υ., Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Δομές).

Η κοινωνία μας αναζητεί στηρίγματα αλληλεγγύης και οι ιατροί κάνουν ότι μπορούν για να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο με όσα ψυχικά αποθέματα διαθέτουν.
Παρά την κρίση που περνά η χώρα μας, η ιατρική επιστήμη εξελίσσεται και αναδεικνύει το μεγαλείο των χειρουργών.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Μπράμη, την Οργανωτική Επιτροπή και όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

Στο Νοσοκομείο της Άμφισσας

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μαζί με τον Β΄ Αντιπρόεδρο του ΠΙΣ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Εκεί, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας κ. Φώτη Καλλία, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Ευφροσύνη Αυγερινού, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και μέχρι προσφάτως ασκούντα χρέη Διοικητή κ. Ηλία Παπαδρόσο, και συζήτησαν τα προβλήματα που αφορούν το Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας, οι φιλότιμες προσπάθειες τόσο της νέας Διοικήτριας του Νοσοκομείου όσο και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, βοηθούν στο να παρέχεται στους κατοίκους, περίθαλψη τέτοια ώστε να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, σε μεγαλύτερα Νοσοκομεία εκτός Άμφισσας.

Ακολούθως, οι κ.κ. Βλασταράκος και Κουτσόπουλος συμμετείχαν σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας κ.Φώτη Καλλία και τους ιατρούς του Νοσοκομείου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδος κ. Φώτης Καλλίας αναφέρθηκε στο ζήτημα των ελλείψεων του προσωπικού σε όλες τις Δημόσιες δομές Π.Φ.Υ και Νοσοκομειακή καθώς και τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών και ζήτησε τη συνδρομή του Π.Ι.Σ. για την επίλυση των προβλημάτων. Παράλληλα, εξήρε τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι ιατροί από τη πλευρά τους, εξέθεσαν τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά και ευχαρίστησαν για την παρουσία του κλιμακίου του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Π.Ι.Σ. ευχαρίστησαν καταρχήν τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φωκίδας, το σύνολο των ιατρών και του λοιπού προσωπικού για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου να κρατήσουν όρθιες τις δομές περίθαλψης του Νομού, παρά την οικονομική, ψυχική, και σωματική εξουθένωση.

Δήλωσαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα, όπως η άμεση πλήρωση των θέσεων της Παθολογικής Κλινικής, αλλά και των υπολοίπων Τομέων που χρειάζονται ενίσχυση, με τις ανάλογες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία.

Η συνεργασία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αλλά και το σύνολο των ιατρών συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων με στόχο τη στήριξη του Συστήματος Υγείας και της χειμαζόμενης κοινωνίας.