ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Ερυθρού Σταυρού στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ

Τα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Ερυθρού Σταυρού στις Βρυξέλλες κ. Denis Haveaux, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, παρουσία του κ. Μιχαήλ Καμπάνη, πρέσβεως ε.τ. και Συμβούλου του Ε.Ε.Σ. για το Πρόγραμμα Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης, καθώς και της κ. Ζέφης Θανάσουλα, Επικεφαλής της Επιχείρησης Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης εκ μέρους του Ε.Ε.Σ.

Επίσκεψη του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Ερυθρού Σταυρού στα Κεντρικά Γραφεία του ΕΕΣ

Στο επίκεντρο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε βρέθηκαν ζητήματα όπως οι τομείς δραστηριοποίησης του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Ερυθρού Σταυρού, και πιο συγκεκριμένα η διαχείριση καταστροφών, η κοινωνική πρόνοια, η συνεργασία με το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), ιατρικά θέματα (λ.χ. καταπολέμηση ιού Έμπολα) κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων προς όφελος των προσφύγων που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας στη χώρα μας, η επίσημη πρόσκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ερυθρού Σταυρού (16-17 Νοεμβρίου, Βρυξέλλες) και ο ορισμός από πλευράς του Ε.Ε.Σ. ενός προσώπου ως υπευθύνου επικοινωνίας με το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Γραφείο.