ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθώοι οι 4 συνδικαλιστές γιατροί που υπερασπίστηκαν ειδικευόμενους στο ΑΧΕΠΑ

Την αθώωση του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, των τότε μελών της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Στρατή Πλωμαρίτη και Θοδωρή Ζδούκου και του προέδρου της πενταμελούς του ΑΧΕΠΑ Σάκη Σιούλη αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο για την μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος τους το 2012 ο τότε διοικητής του ΑΧΕΠΑ Γ. Βέργουλας για παρακράτηση και διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν στο γραφείο του.

Αθώοι οι 4 συνδικαλιστές γιατροί που υπερασπίστηκαν ειδικευόμενους στο ΑΧΕΠΑ

Συγκεκριμένα ο Γ. Βέργουλας μήνυσε τους ως άνω επειδή υπερασπίστηκαν τους ειδικευόμενους γιατρούς που τελούσαν σε επίσχεση εργασίας, καθώς ο συγκεκριμένος διοικητής τους υποχρέωσε να εργαστούν και μάλιστα στις εφημερίες παρά το γεγονός ότι η επίσχεση είχε εγκαίρως και νομίμως δηλωθεί και πρωτοκολληθεί.

Το δικαστήριο έκρινε και τους τέσσερις γιατρούς αθώους καθώς, όπως υποστήριξαν και οι ίδιοι, η διαμαρτυρία γινόταν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ειδικευόμενων γιατρών, ενώ αντίθετα με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βέργουλας δεν υπήρξε παρακράτηση, ομηρία και διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με ψήφισμά της κατήγγειλε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των νοσοκομειακών γιατρών.