ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίθετος ο ΠΙΣ με τη συμμετοχή Ελλήνων Ιατρών σε συνέδρια στα Κατεχόμενα

Την αντίθεσή του με την συμμετοχή Ελλήνων γιατρών σε συνέδρια στα Κατεχόμενα, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Αντίθετος ο ΠΙΣ με τη συμμετοχή Ελλήνων Ιατρών σε συνέδρια στα Κατεχόμενα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, «Περιήλθε σε γνώση μας δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρεται ότι Έλληνες Ιατροί, Πανεπιστημιακοί και μη, ιδιαίτερα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετέχουν σε Συνέδριο στα Κατεχόμενα. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει το συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη ή σε πόλη της Ελλάδος, άλλαξε κατά έναν παράδοξο τρόπο ο τόπος διεξαγωγής του. Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία συμμετέχει Ελληνίδα Καθηγήτρια, το μετέφερε στα Κατεχόμενα παρά τις ενστάσεις της Κυπριακής Πολιτείας.

Η Κυπριακή Πολιτεία θεωρεί ότι υποσκάπτεται η υπόσταση του Κυπριακού Κράτους με αυτή την ενέργεια, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται συνομιλίες μεταξύ του Κύπριου Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί».

Οπωσδήποτε η εκπαίδευση δεν έχει όρια, ούτε πατρίδα, τονίζει ο ΠΙΣ, προσθέτονταε, ότι ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα των Κρατών, όπως αυτά υπάρχουν σήμερα.