ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι λυπητερές ταινίες και το κλάμα ωφελούν την υγεία - Δείτε γιατί

Αν είστε ευαίσθητοι και αποφεύγετε να βλέπετε λυπητερές ταινίες και να κλαίτε, μια νέα έρευνα σας δίνει ένα καλό λόγο για να αναθεωρήσετε τη στάση σας.

Οι λυπητερές ταινίες και το κλάμα ωφελούν την υγεία - Δείτε γιατί

Η έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αποφεύγουμε αλλά αντίθετα να επιζητούμε να παρακολουθούμε λυπητερές ταινίες και να κλαίμε, καθώς έτσι αυξάνεται η αντοχή μας στον πόνο χάρη στην έκκριση των ενδορφινών.

Για να διερευνήσουν το πώς μας επηρεάζει η θέαση τέτοιων ταινιών ζήτησαν από συμμετέχοντες στην έρευνα να ακουμπήσουν στον τοίχο με λυγισμένα γόνατα για όσο περισσότερο μπορούσαν τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση ντοκιμαντέρ ή συγκινητικών ταινιών.

bigstock The spectators in the cinema 108586115

Αυτοί που παρακολούθησαν τις λυπητερές ταινίες μπορούσαν να κάτσουν σε αυτή τη θέση κατά 13% περισσότερο από ότι πριν δουν την ταινία. Κατά μέσο όρο οι υπόλοιποι, που παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ, μπορούσαν να κάτσουν στην εν λόγω θέση για 5% περισσότερη ώρα.

Επίσης φάνηκε ότι όσοι παρακολούθησαν τις λυπητερές ταινίες ένοιωθαν μεγαλύτερο δέσιμο με όσους τις παρακολούθησαν μαζί, σε αντίθεση με όσους είχαν δει το ντοκιμαντέρ.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι αυτό έχει εξελιχθεί από τη εποχή που οι άνθρωποι κάθονταν όλοι μαζί και έλεγαν ή άκουγαν ιστορίες και έτσι «δενόταν» η κοινωνία και η ομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι γυναίκες κλαίνε πιο συχνά από τους άντρες

Ενδορφίνες: Οι ορμόνες της ευτυχίας και πώς θα τις ενεργοποιήσετε

Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη με γυμναστική