ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζική η συγκέντρωση για τους εργολαβικούς στο νοσ. Ευαγγελισμός - Σχεδιάζουν νέα κινητοποίηση

Ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση μπροστά στο Τμήμα Επειγόντων και μαχητική πορεία μέχρι την Βουλή πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων.

Μαζική η συγκέντρωση για τους εργολαβικούς στο νοσ. Ευαγγελισμός - Σχεδιάζουν νέα κινητοποίηση

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν σταθερή και μόνιμη δουλειά, καταβολή των δεδουλευμένων, καμία ατομική σύμβαση, καθώς και «έξω οι εργολάβοι» από το νοσοκομείο. Στην Βουλή αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ από το ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, παραλαμβάνοντας το σχετικό υπόμνημα, εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα και στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μιλώντας νωρίτερα στην κινητοποίηση ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ χαρακτήρισε την συγκέντρωση ως την μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όπως τόνισε, οι 450 εργολαβικοί εργαζόμενοι (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, υπάλληλοι σεκιούριτι, τεχνικοί) που μετά από κινητοποιήσεις πληρώθηκαν τα οφειλόμενα παλαιότερων μηνών, τώρα διεκδικούν να τους καταβληθούν άμεσα το επίδομα θερινής άδειας, τα δεδουλευμένα του Αυγούστου, προσθέτοντας ότι δεν διαφαίνεται η καταβολή των αποδοχών του Σεπτέμβρη. Χαρακτήρισε άθλιες τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας σε σχέση ακόμα και με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών που υπάρχουν σήμερα.

Τέλος, ο κ. Σιώρας κάλεσε στην νέα κινητοποίηση που διοργανώνουν μια σειρά νοσοκομεία της Αττικής την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων των εργολαβικών εργαζομένων και όλων των ελαστικά απασχολουμένων στα νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΡΜΑ: Αγώνας για οριστικό διώξιμο των εργολάβων με τόνωση των οικονομικών του ΕΣΥ