ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 2.200 δρομείς στον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων - Στήριξη από Διασώστες του ΕΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Σεπτεμβρίου , o 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, μια σειρά αγώνων δρόμου, που ξεκίνησαν από τις 11 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ. (στις πλατείες και τα σοκάκια του οικισμού της Λίμνης Παμβώτιδας), συνεχίστηκαν με τον Παραλίμνιο Δρόμο 1000 μ. για ΑμεΑ, τον αγώνα 1000 μ. "Μαμά- καρότσι", τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, τον αγώνα Δυναμικό βάδισμα 30 χλμ. και ολοκληρώθηκαν με τον μεγάλο αγώνα δρόμου «Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων» των 30 χλμ., δίπλα στην πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα, σε μια επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Πάνω από 2.200 δρομείς στον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων - Στήριξη από Διασώστες του ΕΕΣ

Τη διοργάνωση του 10ου Γύρου Λίμνης ανέλαβε, όπως κάθε χρονιά, ο Αθλητικός Όμιλος ΠΟΣΕΙΔΩΝ Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2.200 δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι έτρεξαν στέλνοντας το μήνυμα για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και την προστασία του οικοσυστήματος της Λίμνης Παμβώτιδας, σε μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων, έπειτα από αίτημα της διοργανώτριας αρχής, ήταν παρόν για να στηρίξει αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια, καλύπτοντας υγειονομικά τις εκδηλώσεις με πάνω από 50 Εθελοντές Σαμαρείτες.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, για την υγειονομική κάλυψη του μεγάλου αγώνα των 30 χλμ καθώς και του αγώνα των 10 χλμ, συμμετείχαν 41 Εθελοντές Σαμαρείτες, οποίοι αναπτύχθηκαν σε 3 ποδηλατικές, 5 μηχανοκίνητες και 9 σταθερές ομάδες, καλύπτοντας όλο το μήκος της διαδρομής. Στον τερματισμό του αγώνα στήθηκε ένα πλήρως οργανωμένο ιατρείο, το οποίο αντιμετώπισε την πλειοψηφία των περιστατικών. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε αποτελούνταν από 18 πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, 19 φορητούς ασυρμάτους και 8 AED. Τον συντονισμό και την ενημέρωση των ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανέλαβαν 3 Εθελοντές Σαμαρείτες, εκ των οποίων οι δύο παρέμειναν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Τμήματος και ο ένας στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αγώνα, συνεργαζόμενοι στενά με τους διοργανωτές και τους υπεύθυνους ασφαλείας. Συνολικά αντιμετωπίστηκαν 162 περιστατικά, από τα οποία ένα χρειάστηκε διακομιδή στο Νοσοκομείο.

Ο ΕΕΣ, ευχαριστεί τον Σύλλογο Tae Kwon Do ΔΙΑΣ για την παραχώρηση μίνι βαν, χάρη στο οποίο εξυπηρετήθηκαν οι εθελοντές μας και μπόρεσαν να περισυλλέξουν άμεσα αθλητές που εγκατέλειπαν τον αγώνα. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε αναθέτοντας την υγειονομική και διασωστική κάλυψη του αγώνα στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων για 10η συνεχή χρονιά.

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Εξάλλου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Πρώτων Βοηθειών, που θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στις 17 Σεπτεμβρίου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εστίασε στις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί κάθε πολίτης, όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας σε τροχαίο ατύχημα, ενώ παρουσίασε τις ενέργειες διάσωσης των εμπλεκομένων θυμάτων που θα πρέπει να αναληφθούν.

Για τον σκοπό αυτό, στην κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, στήθηκε μια εικονική σκηνή ατυχήματος στο οποίο εμπλέκονταν ένα όχημα Ι.Χ. και ένα μηχανάκι, μετά από σύγκρουση. Από το ατύχημα είχαν προκύψει τρία θύματα: ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, ο οδηγός του αυτοκινήτου και ένας συνεπιβάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ