ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απλήρωτες από τον Αύγουστο οι καθαρίστριες στο Θριάσιο νοσοκομείο

Την υπόσχεση ότι οι εργολαβικοί καθαριστές και καθαρίστριες - οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο- θα πληρωθούν σήμερα Τετάρτη, έδωσε ο διοικητής του Θριάσιου στους εν λόγω εργαζομένους.

Απλήρωτες από τον Αύγουστο οι καθαρίστριες στο Θριάσιο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την καταγγελία της Επιτροπής αγώνα του ΠΑΜΕ, οι καθαρίστριες είχαν ενημερωθεί αρχικά ότι θα πληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν, η πληρωμή αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου και τελικά η εργοδοσία τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής.

Στις διαμαρτυρίες εργαζομένων ότι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τα εισιτήρια τους για να έρθουν στη δουλειά, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας φέρεται να απάντησε ότι “σε όποιον αρέσει, όποιος δε θέλει να φύγει”.

Χαρακτηριστικό των συνθηκών αμοιβής των καθαριστριών είναι ότι αναγκάζονται να υπογράφουν συμβάσεις με ωρομίσθιο 3,9 ευρώ μεικτά για 7,5 ώρες ημερήσιας εργασίας και με ημερομίσθιο 24,5 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, εργαζόμενοι από όλο το φάσμα του ΕΣΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να διαμαρτυρρυθούν για τους εργολάβους και τις ατομικές συμβάσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Δεν θα μείνουμε όμηροι των εργολάβων & της κυβέρνησης - Νέα κινητοποίηση εργαζομένων του ΕΣΥ