ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι νεότερες εξελίξεις της Παιδιατρικής Ιολογίας σε ένα συνέδριο στην Αθήνα

Οι σύγχρονες εξελίξεις στην Παιδιατρική Ιολογία θα είναι το αντικείμενο επιστημονικού συνεδρίου Workshop με διεθνή συμμετοχή, το οποίο θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016 στο Metropolitan Hotel στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τις Εξελίξεις στην Ογκολογία και του 19ου Διεθνούς Συμποσίου Μοριακής Ιατρικής, τα οποία ξεκινούν τις εργασίες τους σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.

Οι νεότερες εξελίξεις της Παιδιατρικής Ιολογίας σε ένα συνέδριο στην Αθήνα

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Ομότιμος Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτριος Σπαντίδος, «η επιστημονική αυτή εκδήλωση αναδεικνύει σε παγκόσμιο επίπεδο τη σημασία του νέου επιστημονικού κλάδου της Παιδιατρικής Ιολογίας στη Νεογνολογία και την Παιδιατρική».

«Πρόκειται για ένα νέο γνωστικό αντικείμενο, το οποίο έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια ραγδαία ανάπτυξη» είπε, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να ξεκινήσει η επιστημονική συζήτηση για την οργάνωση στις διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Ιολογίας».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία της τ. προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Ομότιμης Καθηγήτριας Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία θα αναφερθεί στην ελληνική εμπειρία του παιδιατρικού HIV στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τοποθετηθούν επίσης, μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια Παιδιατρικής Επειγοντολογίας στο Νοσοκομείο Southport της Μεγάλης Βρετανίας κυρία Sharryn Gardner, η οποία θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των παιδιατρικών ιώσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, o Νεογνολόγος στο Νοσοκομείο Noble’s των Βρετανικών Νήσων κ. Prakash Thiagarajan, ο οποίος θα αναφερθεί στη λοίμωξη με τον ιό Zika στα νεογνά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η καθηγήτρια Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Witwatersrand της Νότιας Αφρικής Anna Kramvis, η οποία θα μιλήσει για τις θεραπευτικές επιλογές των παιδιών με ηπατίτιδα C, η επίκουρη καθηγήτρια Ιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρία Αγγελική Μελίδου, η οποία θα παρουσιάσει πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία από την εποχιακή γρίπη στον ελληνικό παιδικό πληθυσμό, ο Διδάκτορας Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης παιδίατρος κ. Ιωάννης Μαμμάς, ο οποίος θα αναλύσει την αξία της εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Ιολογίας στη σύγχρονη Παιδιατρική και η διευθύντρια Παιδιατρικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου ‘Μητέρα’ κυρία Γεωργία Παπαϊωάννου, η οποία θα αναφερθεί στη συμβολή των σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση των ιογενών λοιμώξεων στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 σύνεδροι, θα βραβευθούν για την προσφορά τους στο επιστημονικό αντικείμενο της Παιδιατρικής Ιολογίας ο τ. Διευθυντής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κ. Νικόλαος Μυριοκεφαλιτάκης καθώς και ο Νομπελίστας Ομότιμος Καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κ. Harald zur Hausen.