ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμητική βράβευση Ελληνίδας χειρουργού

Τιμητική βράβευση για την προσφορά της στην επιστήμη και την κοινωνία έλαβε πρόσφατα η χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος Θάλεια Τσαχαλίνα στα πλαίσια των Healthcare Business Awards. Αποτελεί μια διεθνή προσωπικότητα με πολλές αναγνωρίσεις στον τομέα της Χειρουργικής Γυναικολογίας - Ογκολογίας και τιμά τη χώρα μας στο διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα.

Τιμητική βράβευση Ελληνίδας χειρουργού

Είναι η πρώτη Ελληνίδα γιατρός που εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία και το 2004 της απονεμήθηκε επίσημα ο τίτλος από την Ειδική Επιτροπή Εξειδίκευσης του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας. Δέκα χρόνια αργότερα, έγινε η πρώτη Ελληνίδα χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος που ανακηρύσσεται εταίρος (fellow) του ίδιου Κολεγίου.

Η κυρία Τσαχαλίνα θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της. Το 2007 και ενώ εργαζόταν στο Ερρίκος Ντυνάν, πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μία νέα τεχνική μία λαπαροσκοπική γυναικολογική επέμβαση σε νεαρή ασθενή, που έπασχε από γυναικολογικό καρκίνο.

Επίσης, το 2009, πραγματοποίησε πάλι για πρώτη φορά επέμβαση, προσφέροντας ελπίδες να αποκτήσουν παιδί σε γυναίκες, που έχουν «χτυπηθεί» από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ουσιαστικά με αυτή τη μέθοδο αφαιρείται λαπαροσκοπικά από τον κόλπο, μόνο ο τράχηλος που έχει υποστεί τη βλάβη από τον καρκίνο και οι λεμφαδένες και διατηρούνται η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες, σε αντίθεση με την κλασική, ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, όπου αφαιρούνται όλα τα γεννητικά όργανα της ασθενούς, με συνέπεια να μην μπορεί να κάνει παιδιά.

Η κυρία Τσαχαλίνα, σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εκπαιδεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στη Μεγάλη Βρετανία και εκεί εργάστηκε σε διεθνώς καταξιωμένα νοσοκομεία, όπως Hammersmith Hospital, St. George’s hospital, Royal Marsden hospital και Queen Charlotte’s hospital. Σήμερα, στην Ελλάδα είναι επιστημονικός συνεργάτης του ιδιωτικού νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Άμεσα συνδεδεμένο το κοινωνικό οικονομικό επίπεδο του ατόμου με την εμφάνιση καρκίνου