ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνής βράβευση για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Στις 14 Οκτωβρίου τα Γερμανικά τμήματα των οργανώσεων «International Physicians for the Prevention of Nuclear War/ Physicians in Social responsibility (IPPNW)» και «Τhe Medical Peace Work Network (MPW)» θα βραβεύσουν τον εθελοντή γιατρό Γιώργο Βήχα, και στο πρόσωπό του όλους τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, με το βραβείο «Medical Peace Work Award 2016».

Διεθνής βράβευση για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

H διεθνής οργάνωση IPPNW έχει μακρά παράδοση στην αναγνώριση της δουλειάς όσων εργάζονται στον τομέα της υγείας και προωθούν τα ιδεώδη της ειρήνης, της μη-βίας και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην οργάνωση MPW συμμετέχουν 20 μέλη -πανεπιστήμια, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις- από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Το δίκτυο συνεργάζεται στον ευρύτερο τομέα της παιδείας και της έρευνας σε σχέση με την οικοδόμηση της ειρήνης και την αποτροπή της βίας σε όλες τις μορφές.

Για δεύτερη φορά το βραβείο «Medical Peace Award» θα δοθεί αυτό το χρόνο σε άτομο που προέρχεται από τον τομέα της υγείας. Ο στόχος του βραβείου είναι να ενισχύσει τους επαγγελματίες υγείας εντός της θετικής και ειδικής συμβολής τους στην οικοδόμηση της ειρήνης, την πρόληψη της βίας και την αποτροπή συγκρούσεων. Το βραβείο ενισχύει τον ιδιαίτερο ρόλο και τις ευθύνες των επαγγελματιών του τομέα της υγείας στην ειρηνική εργασία.

Το βραβείο θα δοθεί κατά την διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου «Medicine and Conscience» στην Νυρεμβέργη στις 14 Οκτωβρίου 2016.

Μαζί με το βραβείο θα δοθούν 3.000 ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αγορά φαρμάκων για τους ασθενείς του.